Jak zakázat funkci Nesledovat v Microsoft Edge

  • Funkce Do Not Track umožňuje anonymnější procházení tím, že se vyhne ukládání informací o používání na webových stránkách.
  • Funkce Do Not Track je v prohlížečích, včetně Microsoft Edge, ve výchozím nastavení zakázána.
  • Vypnutí funkce Do Not Track pomáhá omezit sledování a cílení reklamy na základě zvyklostí při prohlížení.
  • Úprava těchto nastavení v Edge umožňuje větší kontrolu nad soukromím při procházení internetu.

Obrázek Microsoft Edge

Do No Track je jedním z mnoha nástrojů dostupných na internetu, které teoreticky pomáhají trochu anonymizovat naše procházení. Tato funkce, která je ve výchozím nastavení obvykle deaktivována ve všech prohlížečích, umožňuje prohlížeči odeslat požadavek na server, když je požadována webová stránka, aby neukládala informace o našem použití nebo o tom, co na svých webových stránkách hledáme, být schopni následně cílit reklamu podle našeho použití. Jeho fungování je podobné jako u slavných a stejně nenáviděných souborů cookie a jejich šťastných plakátů, které se objevují pokaždé, když navštívíme webovou stránku.

Stejně jako soubory cookie můžeme také deaktivovat funkci Nesledovat, abychom zabránili tomu, aby servery začaly ve výchozím nastavení ponechávat sledovače v našem počítači.oder tak začnou cílit reklamu a vědí o našich pohybech na internetu. Abychom deaktivovali funkci Nesledovat v Microsoft Edge, musíme postupovat podle následujících kroků

Zakažte Nesledovat v Microsoft Edge

  • Nejprve otevřete prohlížeč Microsoft Edge a kliknutím na tři body umístěné vpravo nahoře otevřete nastavení prohlížeče.
  • Přejdeme do dolní části a kliknutím na Zobrazit pokročilá nastavení zobrazíme v nabídce více možností.
  • Nyní musíme pouze aktivovat funkci Aktivovat nesledovat. V dalším okně přejdeme dolů a najdeme možnost odeslat žádosti o nerespektování, možnost, kterou musíme aktivovat.

Tímto způsobem a jakmile jsme upravili parametry, aV aplikaci Microsoft Edge jsme deaktivovali funkci Do No TrasTímto způsobem prohlížeč řekne serverům, které navštěvujeme, že nechceme, aby informace, které může získat, sledovaly, a tak budou moci procházet s trochou většího soukromí.


Přidat jako preferovaný zdroj v Googlu